<p>De uitreiking</p>

De uitreiking

(Foto: Haag Wonen)

Stadsspeld voor voorzitter huurdersorganisatie Haag Wonen

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stadsspeld toegekend aan Inez Stapper. Zij ontving deze onderscheiding op woensdag 28 april voor haar werk als voorzitter van de stichting Huurdersorganisatie Haag Wonen. 

Den Haag - De Huurdersorganisatie komt op voor de belangen van ruim 21.000 huurders van woningcorporatie Haag Wonen. Min of meer bij toeval is Inez Stapper in dit vrijwilligerswerk gerold. Zij ging in 2004 in de Rivierenbuurt wonen en besloot actief te worden in de bewonerscommissie De Nieuwe Haven. In 2011 werd ze voorzitter. Dit werk voerde haar naar de Bewonersraad Haag Wonen, de overkoepelende organisatie van bewonerscommissies. Per 1 oktober 2013 is mevrouw Stapper ook tot voorzitter van deze Bewonersraad benoemd.

Na de fusie in 2018 van de Bewonersraad met de Huurdersvereniging Haag Wonen tot de al genoemde Huurdersorganisatie Haag Wonen is Stapper deze functie blijven vervullen. Ze vindt dat het moment nu is aangebroken om het stokje door te geven aan haar opvolger. Per 1 mei legt ze haar voorzitterschap neer.

Die datum verlaat ze ook de zogeheten Toetsingscommissie Woonruimteverdeling. Ook in dit geval gaat het om een functie op vrijwillige basis.

Stapper blijft wel actief als vicevoorzitter van de Samenwerkende Huurdersorganisaties Haaglanden. Deze rol vervult ze sinds oktober 2018. In het kader hiervan zet ze zich in voor 157.000 huurders van sociale woningen in Haaglanden en 140.000 woningzoekenden. Onder meer zit ze in diverse werkgroepen.

Ook de bewonerscommissie De Nieuwe Haven kan nog altijd op haar inzet rekenen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden