<p>Alexandra Landr&eacute; en Bas Mulder vormen vanaf 1 mei de directie van Stroom Den Haag</p>

Alexandra Landré en Bas Mulder vormen vanaf 1 mei de directie van Stroom Den Haag

(Foto: MyleneSiegers)

Nieuwe directie Stroom Den Haag


Stroom Den Haag heeft een nieuwe directie. Die bestaat uit artistiek directeur Alexandra Landré en zakelijk directeur Bas Mulder. Zij leiden vanaf 1 mei het centrum voor beeldende kunst.

Den Haag - Alexandra Landré is kunsthistorica en curator gespecialiseerd in hedendaagse beeldende kunst. Zij was bij een groot aantal nationale en internationale culturele projecten betrokken, met daarbij bijzondere aandacht voor innovatieve vormen van co-creatie en publieksparticipatie.

Landré ziet veel mogelijkheden voor hedendaagse kunst met een kritische reflectie op de wereld. “De balans vinden tussen inhoudelijke thema’s en ethische vragen en de aandacht voor kaders en voorwaarden, is een expertise die Stroom al in huis heeft. Interdisciplinariteit, meerstemmigheid of translokaal werken zijn voorbeelden hiervan en staan ook centraal in mijn artistieke visie en werkwijze.”

Zakelijk directeur Bas Mulder is al langere tijd verbonden aan het kunstcentrum: “Ik ga me nog nadrukkelijker met de financiële en organisatorische randvoorwaarden bezig houden.” Hij ziet voor Stroom een grote stimulerende rol voor de beeldende kunst weggelegd, niet alleen in deze stad maar ook daarbuiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden