<p>Joop van Caldenborgh van Museum Voorlinden reikt de prijs uit aan Francis, Caroline en Tygo,<br>in de categorie 7 &ndash; 12 jaar &ldquo;Pompoenkoets met paard&rdquo;</p>

Joop van Caldenborgh van Museum Voorlinden reikt de prijs uit aan Francis, Caroline en Tygo,
in de categorie 7 – 12 jaar “Pompoenkoets met paard”

(Foto: wijkvereniging Benoordenhout)

Coronaproof viering Koningsdag in Benoordenhout

Wijkvereniging Benoordenhout had dit jaar de viering van Koningsdag in een coronaproof jasje gestoken. Er waren twee activiteiten voor kinderen: ‘De sport van je dromen’ en de stoepkrijt competitie. Maar liefst 500 kinderen namen hieraan deel.

Den Haag - Zeven sportclubs in de wijk zetten hun deuren open. Kinderen tussen 5 en 12 jaar werden in tijdsblokken ontvangen. Onder deskundige begeleiding konden ze kennismaken met de eerste beginselen van de verschillende sporten.

De Stoepkrijt competitie speelde zich af op straat, voor de huizen van de kinderen. De opdracht was: maak een tekening met een moderne twist. Juryvoorzitter was Joop van Caldenborgh. Hij werd terzijde gestaan door niemand minder dan ‘Willem-Alexander en Maxima’. Samen hebben zij de prijzen uitgereikt aan:

- Daniël Kampman, 4 jaar,

- Francis, Caroline en Tygo, 7–12 jaar,

- Fam, Bing en Dex Goudsmit & Louise en Elène Wind, 13–16 jaar.

Een eervolle vermelding ging naar: Wieger, Reinder en Lauren van Diepenbeek.

Zowel het sportprogramma als de stoepkrijtwedstrijd waren volgeboekt. Dat betekent dat zo’n kleine vijfhonderd Benoordenhoutse kinderen hebben deelgenomen. En de volwassen? Die keken op afstand tevreden toe, zwaaiden met hun vlaggetje en dronken een glaasje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden