Haagse fotowedstrijd meerkoeten op nest


<p>Veel nesten van meerkoeten drijven midden in een sloot of plas.&nbsp;</p>

Veel nesten van meerkoeten drijven midden in een sloot of plas. 

(Foto: KNNV)

Haagse fotowedstrijd meerkoeten op nest

Den Haag - De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) afdeling Den Haag heeft een fotowedstrijd uitgeschreven. Alle inwoners van Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar kunnen een foto van meerkoeten op hun nest inzenden.

Iedereen is wel eens zo'n nest tegengekomen. Vaak drijven ze plompverloren midden in een sloot of plas. Meerkoeten gebruiken voor het bouwen van hun nest niet alleen natuurlijk materiaal als takken en riet, maar ook veel zwerf- en drijvend afval. Dat maakt de nesten kleurrijk, maar laat ons ook meteen zien hoe slordig we met ons afval omgaan.

Meedoen? Maak dan een foto van de meerkoet op of naast het nest. Uiteraard moet de fotograaf er voor zorgen dat het nest en de vogels daarbij niet worden verstoord. De foto’s moeten in 2021 gemaakt zijn. Elke deelnemer kan maximaal drie foto’s insturen. Stuur de foto’s naar: https://denhaag.knnv.nl/nieuws/fotowedstrijd-meerkoetnest-2021/

Foto's van de meest aparte, bijzondere, kleurrijke of opvallende nesten komen in aanmerking voor een prijs. Ze worden beoordeeld door een deskundige jury. Op 7 juni maakt de jury de drie mooiste foto's bekend. De inzenders ontvangen een prijs en een oorkonde.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden