Laak voelt voor het duo Karski & Beyond als thuis


<p>Karski & Beyond hebben inmiddels negen muurschilderingen in Laak op hun naam staan. Ze hopen nog dit jaar een tiende in het stadsdeel te kunnen uitvoeren.&nbsp;<br><br></p>

Karski & Beyond hebben inmiddels negen muurschilderingen in Laak op hun naam staan. Ze hopen nog dit jaar een tiende in het stadsdeel te kunnen uitvoeren. 

(Foto: Jeffrey Grouwstra)

Laak voelt voor het duo Karski & Beyond als thuis

Op de hoek Boerhaevestraat en de Van Leeuwenhoekstraat wordt de laatste hand gelegd aan een nieuwe kleurrijke muurschildering van het kunstenaars duo ‘Karski & Beyond’. Beide kunstenaars zijn geen onbekende in Laak.

Door Jeffrey Grouwstra

Laak - Het is al weer de negende muurschildering van het duo in stadsdeel Laak. “We zijn onderhand de vaste huisschilders van Staedion geworden”, vertelt Beyond. In 2016 hebben we drie kopgevels aan de Laakweg beschilderd. Dit viel heel goed in de smaak bij de bewoners, hierna is het balletje gaan rollen.”
Eén van de bewoners uit de flat vertelt heel blij te zijn met het werk van de twee. “Juist in coronatijd is het leuk dat er toch iets gebeurt. Kijk, ik kan nu zeggen, ik woon in de meeuw en iedereen weet direct wat ik bedoel. Van mij mogen die boys ook de andere kopgevels hier schilderen hoor.”
Waarom een meeuw? “Meeuwen horen er gewoon bij en ik kan je vertellen die zijn hier genoeg, ze cirkelen rond en houden ons goed in de gaten”, vertelt Karski. De twee hopen nog dit jaar de tiende muurschildering in het stadsdeel te kunnen uitvoeren. “Dat zou echt een mijlpaal zijn. Ons werk is over de hele wereld te vinden, maar er gaat niks boven schilderen in Laak. Dat voelt toch een beetje als thuis.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden