Haags stel zegt baan op om een grote reis in oude camper te maken


<p>Emma en Quirijn laten baan en huis achter zich om een grote reis in een oude camper te maken.&nbsp;</p>

Emma en Quirijn laten baan en huis achter zich om een grote reis in een oude camper te maken. 

(Foto: indebuurt)

Haags stel zegt baan op om een grote reis in oude camper te maken

De huur van je woning opzeggen, ontslag nemen en op reis gaan. Emma en Quirijn (beiden 26 jaar) uit Den Haag deden het. In een oude Dethleffs camper uit 1993 gaan ze de reis van hun leven maken: “Nu is de tijd om het avontuur aan te gaan.”

Door Joyce Hoogland

Den Haag - Emma en Quirijn hebben allebei een prima baan en een leuk appartement in Den Haag. Althans hadden. Ze laten dat allemaal achter voor een grote reis. “Veel spullen en kleding hebben we verkocht, want we kunnen niet alles bij onze ouders bewaren. Afstand doen van kleding vond ik nog wel lastig”, zegt Emma.

Emma werkt bij ABN Amro bank en Quirijn bij een evenementenorganisatie. Vanwaar deze stap? “We zitten nu nog niet vast aan een hypotheek of een gezin”, zegt Quirijn. “Het is het ideale moment om dit te doen.”

Het stel kent elkaar pas een jaar. Toch hebben ze er beide alle vertrouwen in in dat hun relatie een langdurig verblijf in de beslotenheid van de camper overleeft. “We houden allebei van reizen en het oefenweekend ging goed”, zegt Quirijn vol zelfvertrouwen. “Natuurlijk gaan we elkaar beter leren kennen in zo’n kleine ruimte, maar de motor gaat mee. Dus we kunnen ook even weg zijn van elkaar.”

De coronacrisis zorgde ervoor dat ze elkaar tegen kwamen. Quirijn heeft het normaal gesproken altijd erg druk met zijn werk. In maart 2020 kwam daar door de uitbraak van het coronavirus verandering. Ineens had hij tijd voor dating-apps. Zo heeft hij Emma leren kennen. Emma wilde voor een langere tijd naar het buitenland, maar dat was niet heel handig tijdens de coronacrisis. “Dus ben ik langer door gaan werken en in die tijd heb ik Quirijn beter leren kennen.”

De planning is om eerst koers te zetten naar Scandinavië. “Daar mag je vrij kamperen, als je alles maar netjes achter laat.” Veel spaargeld hebben ze niet, maar dat komt wel goed. “Ik kan vanachter mijn laptop aan de slag met het bouwen van websites”, zegt Emma. “Daarbij willen we via work-away bij locals aan het werk en anders kan Quirijn altijd in de horeca gaan werken. Daar heeft hij genoeg ervaring in.”

In augustus komen ze even terug. Quirijn gaat dan een paar maanden aan de slag bij zijn schoonouders. Daarna willen ze naar de wintersportgebieden. Daar wil Emma snowboardlessen geven.

Quirijn heeft de 30 jaar oude camper voorzien van zonnepanelen, ook is er gas en verwarming. En er gaat genoeg apparatuur mee zoals laptops en mobieltjes.

Emma en Quirijn staan te popelen om te vertrekken. Via sociale media houden ze iedereen op de hoogte. Wel zijn er dingen die ze gaan missen. “Ik ben verslaafd aan pindakaas, ik kan niet zonder”, aldus Emma. Ook het ontbreken van comfort zal niet altijd makkelijk zijn. “Ik kan bijvoorbeeld minder vaak mijn haar wassen en we hebben geen koffieapparaat. Maar ik heb wel de beste instantkoffie gevonden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden