Cineast John Meijer geeft aanwijzingen aan Peter de Ronde van Golden Earrings en initiatiefnemer Martin Reitsma om het eerbetoon aan Haagse topbands nieuw leven in te blazen.
Cineast John Meijer geeft aanwijzingen aan Peter de Ronde van Golden Earrings en initiatiefnemer Martin Reitsma om het eerbetoon aan Haagse topbands nieuw leven in te blazen. (Foto: Els de Wit)

Steeds meer politiek draagvlak voor Haags eerbetoon aan topbands


Het project straatnamen voor  Haagse, Delftse en Voorburgse topbands begint steeds meer vorm te krijgen. Ook de politiek heeft inmiddels gereageerd in diverse steden.  Initiatiefnemer van dit plan Martin Reitsma is dan ook met zijn naaste projectleden Victor R. Meijer, René van Blijswijk, John Meijer en Patricia Steur trots op het feit dat het plan flink wat losmaakt onder de bevolking, muzikanten en politiek. 

CabaretierPaul  van Vliet is ere-voorzitter van het comité van aanbeveling met tal van bekenden zoals Sjaak Bral, Marion Bloem, Jean Paul Heck, Leonie Sazias en Jimmy Tigges én nationaal popmuseum RockArt als ambassadeurs voor het project.   

Cineast John Meijer maakt documentaire over dit Haagse eerbetoon

In Den Haag hebben Martin Reitsma, John Meijer en Els Wohrman afgelopen woensdag gewerkt aan filmopnames om in beeld te brengen wat nu een mooie plek zou kunnen zijn voor een Golden Earring standbeeld? En waar straatnamen voor topbands zouden kunnen komen?  In de Binckhorst gaat immers flink gebouwd worden.  Aan de popdocumentaire  werkten ook oud Golden Earringsgitarist Peter de Ronde  en saxofonist Konstatin Iliev (Pink Project)  mee. Konstatin zorgde voor de muzikale noot op het Lange Voorhout en Lange Vijverberg ten overstaan van veel zonaanbidders.

CDA, D 66 en Hart voor Den Haag kwamen al met voorstellen


In Den Haag zijn er een aantal reacties uit de politiek gekomen op het straatnamenplan, Walk Of Fame en standbeeld Golden Earring. Er is via Victor R. Meijer een prachtig ontwerp gemaakt door Marcello’s Art Factory & Rock Gallery in Den Haag.  Daniel Scheper van D 66 heeft zich achter het plan van Reitsma en Meijer geschaard om een Walk Of Fame te maken in de stad. Scheveningen zou natuurlijk ook een goede optie kunnen zijn. Wethouder Bredemeijer pleit in navolging van dit eerbetoon voor een Golden Earringbrug bij het Zuiderpark. Terwijl Hart van Den Haag via Richard de Mos zijn politieke collega´s oproept om met Reitsma en Meijer in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor dit terechte eerbetoon.  Hij heeft daarbij schriftelijke vragen gesteld aan de Haagse politiek. Het plan is inmiddels ook opgepakt in Volendam via Johan Tol en Alphen aan de Rijn via René Driessen. Ook Telegraafjournaliste Tanja Verkaik en AD journalist Nico Heemelaar hebben hun steentje bijgedragen aan verdere publiciteit via hun kranten. 

 Delft en Rijswijk voelen eveneneens voor dit plan

 Reitsma wil  zijn straatnamenplan topbands voor Delft kracht bijzetten om in Hotel New Hampshire aan de Koepoortplaats in Delft een middag te organiseren met Delftse muzikanten zoals de mannen van Alquin, diverse leden van Tee Set en After Tea, Hilde Marchal en Robert Jan Stips.  Reitsma en Meijer hebben de afgelopen periode popdocumentaires vervaardigd over deze prominente muzikanten. Die zullen tijdens deze middag te zien zijn. Met de gemeente Delft is overleg hoe dit coronaproof vorm te geven. 
Ger Kruger de fractievoorzitter van de grootste politieke partij in Rijswijk – Hart voor Rijswijk - wil zich inzetten om namen van popartiesten te vernoemen in bijvoorbeeld de nieuw te ontwikkelen wijk Pasgeld op de grens van Rijswijk en Delft Hij zal hiertoe, bij voldoende draagvlak een verzoek indienen bij het college.


Meer info op Den Haag Beatstad nummer 1 en Boulevard of Music op Facebook. U kunt ook lid worden van beide muzieksites die erg populair zijn met 6000 leden per site. De petitie voor dit plan kunt u tekenen via: https://eerdehaagsemuzikanten.petities.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden