Uit het dagboek van burgemeester Van Zanen


<p>Gesprek van burgemeester Jan van Zanen en wethouder Kavita Parbhudayal met verpleegkundigen van het HMC Westeinde.&nbsp;</p>

Gesprek van burgemeester Jan van Zanen en wethouder Kavita Parbhudayal met verpleegkundigen van het HMC Westeinde. 

(Foto: Henriette Guest)

Uit het dagboek van burgemeester Van Zanen

Jan van Zanen houdt een dagboek bij van zijn belevenissen als burgemeester. De Posthoorn publiceert tweewekelijks een fragment.

Den Haag - Zeer recent bracht ik samen met wethouder Kavita Parbhudayal een digitaal bezoek aan HMC Westeinde. Vanwege de lockdown deden wij dit online. De wethouder en ik spraken met drie verpleegkundigen. Verpleegkundige Tessa werkt normaal gesproken op de Emma-afdeling van HMC-locatie Bronovo. Nu is zij voor de tweede keer voor langere tijd ingezet op de Covid-afdeling in HMC Westeinde. We spraken ook met verpleegkundige Wesley van de Spoedeisende Hulp en IC-verpleegkundige Femke. Beiden gaven aan dat het werk hun af en toe behoorlijk zwaar valt. Onder andere door de lange werkdagen en emotionele situaties rond patiënten. Door steun van collega's, maar ook door te sporten en voldoende rustmomenten in te bouwen houden ze het vol. Tegelijkertijd realiseren zij zich dat zij niet de enige groep zijn die het moeilijk heeft. ‘We doen dit met zijn allen' zeggen ze alle drie. Bewonder hun enthousiasme en betrokkenheid. Zo'n instelling geeft moed.

Lees verder op janvanzanen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden