Sporten tijdens Corona. golfen mag wel


Foto:

Sporten tijdens Corona. golfen mag wel

DEN HAAG - Andere tijden sport, het is misschien de naam van een tv-programma, maar door Corona zijn de sportmogelijkheden ook anders. Gelukkig zijn er nog 4 sporten, die je wel individueel kan doen en 1 daarvan is golf. “De Golfacademy biedt daarvoor bij uitstek deze mogelijkheid”. Aan het woord is Golfprofessional Ruben Wechgelaer. Met Pascal Lambrigts en Robin Kind geven zij mensen die willen leren golfen les bij golfvereniging Leeuwenbergh, te Den Haag. Maar ook golfers die hun spel willen verbeteren kunnen lessen volgen. “Kijk, bij beginners leren we dat golf een technisch en tactisch spel is en dat je eigenlijk altijd tegen jezelf speelt. Dat klinkt misschien cryptisch, maar dat heeft vooral te maken met het golf handicapsysteem. Daarnaast heb je te maken met verschillende clubs. Elke club heeft een eigen karakteristiek en dat heeft te maken met de stand van het clubblad. “Hoe meer loft (schuiner het clubblad) de club heeft, hoe hoger de bal vertrekt, bij minder loft vertrekt de bal lager, maar eindigt de bal verder. Er is geen verschil in de maximale hoogte van de balvlucht” verklaart Ruben.


Pascal vult aan: “Putten is een onderdeel dat vaak wordt onderschat. De glooiende greens, met droge of natte omstandigheden, lang of kort gras zorgen telkens weer voor een nieuwe uitdaging om de golfbal in de hole met een diameter van 11 cm te krijgen. Gaat de bal er niet in? Dan telt dit praktisch net zo zwaar als een bal die je 200 m slaat, beide is een slag”.

“Nou is het ook bewezen dat het zo goed is om te golfen. Je bent lekker buiten, veel vitamine D dus, en je moet je echt focussen. Weet je dat golfers 5 jaar langer leven? Daarom ben ik met de jongste golfers vanaf 8 jaar al bezig om het golfen spelenderwijs aan te leren”, legt Robin uit.

Ben je nu helemaal klaar met Corona, maar wil je toch genieten van iets heel anders dan nodigen we je uit om eens een les te komen volgen.

Wanneer u onderstaande code meeneemt krijgt u € 10,- korting op de Golfstart, zie hiervoor https://golfacademy.leeuwenbergh.nl

Natuurlijk zijn wij ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer: 070 3070488 of 0634064176

Meer berichten