Hou je Haags video meer dan half miljoen keer bekeken

Hou je Haags video meer dan half miljoen keer bekeken

DEN HAAG – De Hou je Haags video waarin inwoners van Den Haag worden opgeroepen om hun wens voor het nieuwe jaar te delen met de stad, is meer dan een half miljoen keer bekeken. Rond de jaarwisseling ging de video als een lopend vuurtje door de stad, wat veel hartverwarmende reacties van Haagse saamhorigheid in moeilijke tijden opleverde. Veel mensen gaven gehoor aan de oproep om hun nieuwjaarswens online te delen. “Het is fantastisch om de samenhorigheid van ondernemers en bewoners van de stad te zien in deze moeilijke tijd en mooi dat de Hou je Haags video daar aan heeft kunnen bijdragen”, stelt directeur Marco Esser van The Hague & Partners, initiator van de video.

De Hou je Haags-video ging rond de feestdagen viral in de stad en werd in totaal 575.000 keer bekeken op YouTube, social media, Omroep West en een aantal nieuwswebsites. In de video is te zien hoe we in Den Haag omgaan met de moeilijke omstandigheden. Een café verkoopt pannenkoeken voor de deur, een chique restaurant geeft afhaalmaaltijden mee en een opa en oma zwaaien van achter het raam naar hun kleinkind die op het gazon beneden de flat staat. “Het doel van de video is om heel Den Haag een hart onder de riem te steken”, legt Esser uit. “We hebben de video gemaakt om te laten zien dat we trots kunnen zijn op hoe we samen creatief met de situatie omgaan en om door middel van wensen vooruit te kijken naar betere tijden. Die boodschap is aangekomen, want de video is meer keren bekeken dan er mensen in Den Haag wonen. Een prachtig resultaat.” 

Haagse wensen

‘Hou Je Haags’ is een gevleugelde Haagse uitspraak die al tientallen jaren bestaat, maar sinds de corona pandemie in de stad een vlucht heeft genomen als teken van Haagse saamhorigheid. In het voorjaar verspreide The Hague & Partners al een eerste Hou Je Haags-video met nachtburgemeester Pat Smith in de hoofdrol. Ook die video werd goed ontvangen, met 365.600 kijkers. De tweede Hou je Haags-video die rond de feestdagen verspreid werd leverde dus nog ruim 55 procent meer kijkers op dan de eerdere succesvolle video. Aan het einde van de video doet nachtburgemeester Pat Smith een oproep om wensen voor het nieuw jaar te delen met de stad. Veel bekende inwoners van de stad gaven hier gehoor aan, waaronder burgemeester Jan van Zanen, presentator Dennis Weening, dj Charly Lownoise, popgroep Goldband, muzikant Tim Akkerman, ADO directeur Mohammed Hamdi, presentatrice Nicolette Krul en cabaretier Sjaak Bral. Economisch en sociaal herstelThe Hague & Partners is de officiële marketing en acquisitie organisatie van Den Haag en richt zich op het aantrekken van (inter)nationale bedrijven, congressen en bezoekers naar de stad ten behoeve van economische bestedingen en werkgelegenheid. The Hague Marketing Bureau is onderdeel van The Hague & Partners en richt op het aantrekken van bezoekers. Omdat het vanwege de pandemie niet altijd mogelijk is om bezoekers naar de stad te trekken heeft de organisatie er voor gekozen om met de Hou je Haag- video’s bewoners en ondernemers in de stad een hart onder de riem te steken in moeilijke tijden. “Want samen smachten we naar het einde van deze ellende en samen werken we aan economisch en sociaal herstel”, stelt Esser.

Meer berichten