Zuid-Holland duurste provincie voor autoverzekering


Foto:

Zuid-Holland duurste provincie voor autoverzekering

REGIO - Inwoners van de provincie Zuid-Holland betalen gemiddeld de hoogste premie voor hun autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Geld.nl. De gemiddelde premie voor een autoverzekering was 93,96 euro per maand in 2020 in deze provincie. Dat is 8 procent meer dan het landelijk gemiddelde van 86,97 euro per maand.

Waarom duurdere autoverzekering in Zuid-Holland?

De premieverschillen tussen de provincies komen doordat autoverzekeraars bij het bepalen van de premie kijken naar hoe groot de kans op schade is in de regio waar je woont. In grote steden en drukbevolkte gebieden is de kans op een ongeluk groter dan op het platteland. Daarnaast vindt in grote steden ook vaak meer criminaliteit plaats, zoals diefstal en vandalisme aan auto’s.

De premies in Zuid-Holland zijn voornamelijk hoog, omdat hier de steden Rotterdam en Den Haag liggen. Deze steden hebben de hoogste autoverzekering premies van Nederland, omdat hier dus blijkbaar de meeste schades plaatsvinden. Dat duwt de gemiddelde premie van Zuid-Holland omhoog.

Wonen in Zuid-Holland en toch een lagere premie?

“Wie toch een goedkopere autoverzekering wil, kan natuurlijk verhuizen naar een andere provincie, maar dat gaat misschien een beetje ver”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Je kunt ook veel besparen zonder ergens anders te gaan wonen. De premieverschillen tussen de autoverzekeraars zijn namelijk groot. Het verschil tussen de laagste en de hoogste premie is al snel een paar honderd euro per jaar. Het loont dus om regelmatig te controleren of jouw autoverzekeraar nog wel de laagste premie heeft of dat je misschien beter kun overstappen.”

Over Geld.nl

Geld.nl is een onafhankelijke financiële vergelijkingssite. Geld.nl onderscheidt zich in de markt door het vergelijken van het grootste aanbod financiële producten.

Op Geld.nl vergelijk je naast autoverzekeringen ook leningen, woon- en reisverzekeringen, hypotheken en nog veel meer financiële producten. Geld.nl is als één van de weinige vergelijkers aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Meer berichten