Stichting Lotje kom in actie

Stichting Lotje kom in actie

DEN HAAG - Op donderdag 18 februari en vrijdag 19 februari deelt Stichting Lotje in de Haagse wijk Laak tweedehands kinderkleding en speelgoed uit aan mensen die het (momenteel) minder breed hebben. Op donderdag wordt het verdeeld onder de klanten van de Voedselbank Laak en op vrijdag komen er mensen uit heel Den Haag, die zijn getroffen door de coronacrisis en die nu in financiële moeilijkheden zitten, om ook een voedselpakket op te halen.

Leo van Rheenen, coördinator Voedselbank Laak: “Naast de reguliere klanten van de Voedselbank in de Ketelstraat, wil ik er ook voor de mensen zijn die het nu extra moeilijk hebben. Denk aan iemand met een nul-urencontract en die nu geen uren kan draaien. Of voor iemand die nog geen zicht heeft op een uitkering na ontslag. Deze mensen zitten niet in het reguliere hulpverleningstraject, maar hebben ons inziens wel recht op onze hulp. Al sinds het begin van de coronacrisis kunnen ook deze mensen op vrijdag een voedselpakket bij ons ophalen.” Op beide dagen is Stichting Lotje erbij om gezinnen met kinderen van goede kinderkleding en speelgoed te voorzien. Met de hulp van Haagse inwoners heeft Stichting Lotje dit de afgelopen week ingezameld. En dankzij donaties van BCD Travel en particuliere giften heeft de stichting ook nieuw buitenspeelgoed kunnen kopen.

Vanwege de coronamaatregelen kan er minder gebruik worden gemaakt van de 19 kasten van Lotje die veelal bij scholen, buurtcentra en Centra voor Jeugd & Gezin zijn ondergebracht. Marina Sneijders, manager Stichting Lotje: “Nu de mensen niet optimaal gebruik kunnen maken van de Kasten van Lotje, zijn we een samenwerking gestart met diverse uitgiftepunten van de Voedselbank in Den Haag, om zo toch de kinderen te kunnen helpen in deze tijd, nu de nood nog groter is. En daarnaast hebben we veel mooi speelgoed ingezameld om de kinderen op te vrolijken. Dat is waar wij voor staan. Wij bieden noodsteun aan kinderen in Den Haag die het minder breed hebben. Ruim 20% van de 120.000 kinderen in Den Haag leeft onder de armoedegrens. En door de coronacrisis is dit aantal wellicht groter geworden.” .

Over Stichting Lotje

Stichting Lotje werd 8 jaar geleden opgericht door Lucas en Else, ouders van Lotje, om dichterbij de maatschappij te staan en iets te kunnen betekenen voor kinderen die het echt nodig hebben. Stichting Lotje ondersteunt kleinschalige initiatieven en projecten voor hulp aan kinderen, tot en met 18 jaar in Den Haag, die zich in een noodsituatie bevinden. Stichting Lotje biedt hulp in de vorm van een eenmalige bijdrage, klein of groot, die echt een verschil maakt voor het kind. Deze bijdrage kan financieel zijn of, afhankelijk van de situatie, in de vorm van hulpgoederen die op dat moment echt nodig zijn. Zonder dat je het ziet of weet, is leed vaak dichterbij dan je denkt. De stichting wil kinderen in schrijnende situaties helpen en opvrolijken. Daarvoor staat Stichting Lotje in contact met professionals, zoals gezinscoaches, die dagelijks met gezinnen werken. 

Meer berichten