Bjorn Borgman wint award voor ‘beste jonge speler’


<p>Volgens zijn coach Chris Eimers heeft Bjorn Borgman het afgelopen seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. (Foto: Robert Bos)</p>

Volgens zijn coach Chris Eimers heeft Bjorn Borgman het afgelopen seizoen een enorme ontwikkeling doorgemaakt. (Foto: Robert Bos)

(Foto: )

Bjorn Borgman wint award voor ‘beste jonge speler’

Jaarlijks reikt IJshockey Nederland tijdens de Ron Berteling Schaal (Super Cup) de awards uit over het afgelopen seizoen. De prijs voor beste jonge speler in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie werd dit jaar tijdens een oline prijsuitreiking uitgereikt aan Bjorn Borgmann van Cairox Hijs Hokij.

Den Haag - De jonge verdediger werd met een list naar De Uithof gelokt om de prijs in ontvangst te nemen. Bij de ijsbaan werd hij door gastheer Tim van der Meulen verrast met de prijs. Zijn coach Chris Eimers had ook nog een boodschap voor Borgman: "Je hebt afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar we eerst spraken over een posititie als zesde verdediger, speelde je uiteindelijk in de eerste lijn naast Doug Rose als vaste waarde binnen het team."

De Ben­nie Tij­nagel-Tro­fee wordt sinds seizoen 2010- 2011 jaar­lijks toegek­end aan de beste jonge spel­er in de hoog­ste Ned­er­landse ijshock­ey­competi­tie. Alleen spel­ers die aan het einde van het seizoen niet oud­er zijn dan 22 jaar komen in aan­merk­ing voor de trofee. Borgman volgt Ernesto Klem op als winnaar van de Bennie Tijnagel-Trofee. Hij is de tweede speler van Hijs Hokij die deze trofee wint. Raymond van der Schuit ging hem in 2016-2017 voor.

Meer berichten