Samenwerking moet recent werklozen snel aan baan helpen


<p>Twee ervaren intercedentes van uitzendbureaus gaan kandidaten aan vacatures koppelen.&nbsp;</p>

Twee ervaren intercedentes van uitzendbureaus gaan kandidaten aan vacatures koppelen. 

(Foto: DPG Media)

Samenwerking moet recent werklozen snel aan baan helpen

Als gevolg van de coronacrisis verwacht de gemeente Den Haag een flinke toename in het aantal bijstandsaanvragen door met name zelfstandige ondernemers. Om deze mensen snel weer aan een baan te helpen is Den Haag Werkt een grootschalige samenwerking gestart met uitzendbureaus.

Den Haag - De gemeente verwacht de komende tijd een toename in het aantal werkzoekenden van bijna 10%. Dat staat in het Sociaal Economisch Herstelplan van de gemeente. Deze groep beschikt veelal over recente werkervaring. Tien uitzendbureaus gaan nu ten minste 500 werkloze ondernemers begeleiden naar werk. Den Haag Werkt speelt hier geen grote rol in. "Dat kan door hen zo snel mogelijk te koppelen aan vacatures. Dat is de expertise van de uitzendbureaus. We weten waar de kansen liggen en hebben een enorm netwerk”, aldus Jrrien Koops, directeur van de Algemene Bond Uitzendondernemingen.

Voordelen

Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente Den Haag. Het is de taak van dit bedrijf om de werkkansen van mensen die in de bijstand zitten zo groot mogelijk te maken. Directeur Marieke Stam ziet veel voordelen van de samenwerking met de uitzendbureaus. "Nu er een nieuwe groep dreigt te ontstaan van bijstandsgerechtigden met recente werkervaring, is het belangrijk hen zo snel mogelijk te koppelen aan vacatures. Door hierin samen met uitzendbureaus op te trekken, bieden we deze mensen direct perspectief én houden we bij Den Haag Werkt ruimte om onze aandacht ook te besteden aan mensen die meer begeleiding nodig hebben."

Positieve resultaten

Vanuit een van de deelnemende uitzendbureaus zijn twee ervaren intercedenten begonnen. Zij krijgen van Den Haag Werkt kandidaten aangeleverd die zich melden voor een bijstandsuitkering. Deze kandidaten worden meteen gescreend op werkervaring. Vervolgens worden zij direct aan vacatures gekoppeld via de uitzendbureaus die deelnemen aan dit project. Deze vacatures staan ook in HalloWerk, een online platform van de gemeente Den Haag waar werkzoekenden en werkgevers elkaar kunnen vinden.

De resultaten zijn positief. 235 mensen hebben zich aangemeld voor dit project, waarvan inmiddels 95 kandidaten een sollicitatiegesprek hebben gehad. Vijf hebben al een nieuwe baan gevonden.
De grootschalige samenwerking tussen de uitzendbureaus en Den Haag Werkt wordt begin 2021 vastgelegd in een sectordeal Uitzendbranche.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden