Bestemming Den Haag (194): 'Picknicken in het Haagse bos'


<p>Aya Misaki gaat in de zomer graag picknicken in het Haagse bos (Foto: Peter van Zetten)</p>

Aya Misaki gaat in de zomer graag picknicken in het Haagse bos (Foto: Peter van Zetten)

Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (194): 'Picknicken in het Haagse bos'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Aya Misaki uit Osaka, Japan.

Den Haag – “Bijna zes jaar geleden was ik voor het eerst in Nederland. Het was pas mijn tweede reis buiten Japan. Ik sprak geen Engels of Nederlands en ging in een fastfoodrestaurant eten bestellen. Dat was een moeilijk klusje. Verder was ik verrast door de lengte van de mensen. Vergeleken met de Japanners zijn ze hier erg lang. Ik kan me herinneren dat ik op vliegveld Schiphol naar het toilet ging en in de spiegel probeerde te kijken. Dat lukte niet want hij hing veel te hoog voor mij.”

“Het jaar daarna reisde ik naar Den Haag voor een baan als danseres bij het Nederlands Dans Theater (NDT2). Aanvankelijk had ik een contract maar sinds een tijdje ben ik freelancer. Zoals alle andere artiesten zonder een arbeidsovereenkomst ga ik nu door een moeilijke tijd wat betreft werk en inkomen. Vanwege de maatregelen van de overheid om de coronapandemie te beheersen zijn namelijk alle optredens in het theater stopgezet. Aan de andere kant biedt deze tijd mogelijkheden om de focus te verleggen en dingen op te pakken die ik nog niet eerder gedaan heb. Daarom heb ik bijvoorbeeld besloten om online lessen aan te bieden in contemporaty (hedendaagse) dance. Ook geef ik online privélessen en focus op de elementen waar studenten zich in willen verbeteren.”

Ik hou van het Haagse bos want het is daar erg mooi. Vooral in de zomer ga ik er graag picknicken, wandelen of fietsen. Dat je zoveel natuur in Den Haag kan vinden is wel iets dat me verbaasde toen ik hier kwam wonen. Je zult niet zulke grote natuurparken vinden in de Japanse steden. Mooi vind ik ook dat het Haagse bos dichtbij het centrum van de stad is.”

“Vreemd vond ik aanvankelijk de gebouwen rond het centrum van Den Haag. Ik zag wolkenkrabbers met daken in een diagonale, een driehoekige of ovale lijn. Zoiets had ik nog nooit gezien dus ik was wel een beetje verrast. In mijn beeld van de stad Den Haag zag ik vooral oude gebouwen opgetrokken uit bakstenen. Maar het bleek anders te zijn.

Tegenbezoek?

“Reis naar de bergen van Osaka. Het uitzicht is geweldig. De mensen van mijn thuisstad vind ik over het algemeen warm en sociaal en ze praten graag. Ik ben een typische Osaka-girl.” 

Meer info over Aya Misaki via Instagram: https://www.instagram.com/ayamisaki1219/?hl=nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden