Haagse componisten presenteren nieuw werk


Foto: Haagse Kunstkring

Haagse componisten presenteren nieuw werk

In de Haagse Kunstkring presenteren Haagse componisten zondag 22 november nieuw werk. Het concert begint om 15.00 uur.

Den Haag - De afdeling Muziek van de Haagse Kunstkring telt een aantal uitvoerende musici die ook zelf muziek schrijven. Zondag is het werk te horen van Alfian Emir Adytia, Albert Brussee, Rixt van der Kooij, Marie Anne de Rooij en Peter Visser.  

Alfian Emir Adytia speelt stukken voor cello solo. Rixt van der Kooij heeft twaalf liederen geschreven op rouwadvertenties. Ze worden uitgevoerd door haarzelf aan de piano en mezzosopraan Franciska Dukel zingt.

Peter Visser heeft onder het pseudoniem Pierre Bélier (1803-1889) een “Suite de Danses” gecomponeerd. Deze is te horen met Christine Visser-Wanrooij, viool en Peter Visser zelf aan de piano. Marie Anne de Rooij zingt een aantal gedichten waar zij een eenvoudige melodie voor heeft gemaakt, waaronder “In ‘t groene bos” van Jacob Winkler Prins.

Albert Brussee speelt aan de piano drie volksliedbewerkingen: een improvisatie over Peruaanse volksmelodieën; een Roemeense melodie en ‘Armenia’, een suite van Armeense volksmuziek.

Toegang: vrijwillige bijdrage. Reserveren noodzakelijk: tel. 070-3647585 tijdens openingsuren van de galerie (woensdag-vrijdag 12-17 uur; zaterdag-zondag 13-17 uur)

Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Den Haag, tel. (070) 364 75 85 www.haagsekunstkring.nl.

Meer berichten