<p>Eigenaar en vinoloog Marius van der Vliet en zangeres Tess Merlot proosten op de eerste flessen &lsquo;Tess Merlot&rsquo;, in de winkel gelegen aan de Piet Heinstraat. </p>

Eigenaar en vinoloog Marius van der Vliet en zangeres Tess Merlot proosten op de eerste flessen ‘Tess Merlot’, in de winkel gelegen aan de Piet Heinstraat.

(Foto: RONALD SPEIJER)

Haagse zangeres Tess Merlot brengt eigen wijn op de markt

Nu optreden door de nieuwe coronamaatregelen even geen optie is, heeft de Haagse zangeres Tess Merlot (echte naam: Tess van der Zwet) een andere manier gevonden om haar publiek te bereiken. Sinds donderdag ligt haar eigen wijn in de schappen.

Den Haag -  In samenwerking met de Haagse wijnhandelaar en vinoloog Marius van der Vliet, eigenaar van Marius Jouw Wijnvriend, presenteert ze de – hoe kan het ook anders - ‘Tess Merlot’. De blend van cabernet sauvignon en merlot is zowel in de winkel als online verkrijgbaar. De wijn geeft bovendien een smakelijk voorproefje van Tess’ eerste single, Le soir de Noël (je bois), die eind november uitkomt. 

Terwijl de tweede coronagolf het uiterste van iedereen vraagt, brengen de huidige maatregelen ook inspiratie tot samenwerking met zich mee. Zo ook bij de Haagse wijnhandelaar Marius van der Vliet en zangeres Tess Merlot. De chansonnière zou op dit moment eigenlijk door Nederland touren met Michael Varekamp & The Legends en hun show Swingin’ Paris, maar deze tour werd door de sluiting van theaters verplaatst naar 2021. Ze benaderde van der Vliet met de vraag of hij haar wilde helpen met het vervaardigen van een speciale ‘Tess Merlot-wijn’ in kleine oplage, als cadeautje aan haar volgers in deze livemuziekloze tijden en als voorproefje op de aanstaande kerstsingle. Van der Vliet vond dit zo’n leuk idee dat hij direct besloot de gekozen wijn in een oplage van 1200 te bestellen: Deze tijden vragen om meer samenwerking, niet alleen tussen mensen, maar ook tussen ondernemers en sectoren. Toen Tess het idee van een eigen wijn voorlegde, was ik meteen enthousiast. De combinatie Franstalige muziek en een Franse wijn is perfect. Op deze manier komen de lokale retail- en cultuursector samen en versterken en steunen we elkaar. Ik vind het fantastisch dat ik artiesten als Tess op deze manier toch een podium kan geven.”

Feestgevoel in sombere tijden
Tess Merlot is ontzettend trots op haar eigen wijn: “Mijn naam staat niet alleen op het etiket, maar zelfs op de doos! Tijdens het selectieproces heb ik bij Marius in de winkel meerdere wijnen geproefd. Deze ronde blend van cabernet sauvignon en merlot was mijn absolute favoriet. Ik vind het heel bijzonder dat de producent van de wijn, een familiebedrijf in Zuid-Frankrijk, ook nauw betrokken is. En dat het wijnetiket is gemaakt door mijn favoriete grafisch vormgever, de Haagse Robert Muda. Ik hoop dat deze wijn – in combinatie met onze aanstaande single- het feestgevoel van de wintermaanden weet op te roepen, juist in deze toch wel sombere tijden.”

 De ‘Tess Merlot’-wijn is vanaf nu te koop in de winkel van Marius Jouw Wijnvriend in de Piet Heinstraat en via
www.jouwwijnvriend.nl. De Franstalige kerstsingle Le soir de Noël (je bois) van Tess Merlot komt eind november uit, inclusief videoclip. Zoals de titel doet vermoeden speelt de wijn daarin ook een rol.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden