<p>Marco is blij met zijn verbouwde Vespa. &#39;Hij trekt snel op, maakt geen herrie en stinkt niet naar benzine.&#39;&nbsp;</p>

Marco is blij met zijn verbouwde Vespa. 'Hij trekt snel op, maakt geen herrie en stinkt niet naar benzine.' 

(Foto: )

Marco liet zijn geliefde Vespa ombouwen voor Milieuzone

Mag jouw brom- of snorfiets nog rijden in Den Haag? Die zin las Marco Ordogh op een poster langs de kant van de weg toen hij een tijdje geleden door Den Haag reed. Eén ding wist hij zeker: van zijn Vespa wilde hij niet af.

Den Haag - Eenmaal thuis las hij op de website van de gemeente Den Haag dat de milieuzone eraan komt. Vanaf 1 december 2020 mag nergens meer in Den Haag met een bromfiets en snorfiets uit 2010 en daarvoor worden gereden. Wie zijn oude brommer of snorfiets laat slopen kan hiervoor via de zogenaamde sloopregeling een vergoeding krijgen. Voor Marco was dit geen optie. "Mijn Vespa is veel te leuk, die wilde ik niet laten slopen”, vertelt hij. "Ik heb daarop de gemeente gemaild met de vraag of ik deze mocht laten ombouwen tot een elektrische snorfiets.” Dat mocht.
Hij liet zijn oude Vespa door Smeets Classics ombouwen tot een elektrische snorfiets. "Na een week was mijn Vespa klaar. Hij ziet er nog altijd uit als een echte Vespa en hij rijdt geweldig. Hij trekt snel op, maakt geen herrie en stinkt niet naar benzine. Thuis kan ik de snorfiets gemakkelijk opladen. Het is goed voor het milieu en er is geen sprake van kapitaalvernietiging.” Het kostte Marco wel 2200 euro. Hij vindt het de investering waard. "Elektrisch is de toekomst.” Smeets Classic bekijkt of ze de kosten voor het ombouwen iets kunnen verlagen, zodat dit binnen het bereik van meer mensen komt. Op www.denhaag.nl/milieuzone kan iedereen de kentekencheck doen. Zo weet je of je straks me je brommer de milieuzone in mag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden