Bestemming Den Haag (190): 'Met verse vis over de boulevard'


<p>Damian Bachasingh was 7 jaar toen hij voor het eerst Den Haag bezocht (Foto: Peter van Zetten)&nbsp; &nbsp; &nbsp;</p>

Damian Bachasingh was 7 jaar toen hij voor het eerst Den Haag bezocht (Foto: Peter van Zetten)     

Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (190): 'Met verse vis over de boulevard'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Damian Bachasingh uit Rotterdam.

Den Haag – “Toen ik zeven jaar oud was reisden mijn ouders en ik naar Scheveningen. We wandelden over de boulevard, aten verse vis, liepen naar de Pier, smulden van een Italiaans ijsje en keken naar het grote strand en de vele mensen. Daar vlakbij heb je winkelcentrum Palace Promenade en onderaan de roltrap, aan de kant van de boulevard, bezochten we ook een gamehal. Als kind vond ik dat supergaaf. Dit is de herinnering die ik heb aan mijn eerste bezoek aan Den Haag.”

“Scheveningen zal voor mij altijd een hotspot blijven om met vrienden en familie naar toe te gaan. Vooral in de zomer is het een plek van positieve energie. Natuurlijk ben ik op de hoogte dat sommige bewoners en bezoekers last hebben van bijvoorbeeld hangjongeren of het drukke verkeer. Dat is voor hen erg vervelend. Maar elke persoon heeft een ander perspectief. De ervaringen die ik tot nu toe daar heb gehad zijn altijd positief.”

“Tegenwoordig reis ik ook graag naar Den Haag voor mijn vriendin, een voormalig model van Miss India Holland. Het is haar woonplaats. Vanwege mijn studie ben ik vooral bezig met programmeren – onlangs ben ik zelfs geslaagd voor mijn bachelorsdiploma Technische Informatica – maar door haar ben ik geïnteresseerd geraakt in dat wereldje van schoonheidsverkiezingen, mode en de catwalk. Daarom heb ik eind augustus meegedaan aan Mister International Netherlands. Tot mijn verrassing ben ik tweede geworden. Daarnaast heb ik ook nog twee subtitels gewonnen: ‘Mister Photogenic’ en ‘Mister Trendsetter’.”

“Als ik er op terugkijk is het iets wat ik eigenlijk altijd al had willen doen. Als kind had ik wel eens een droom om op televisie te komen. Verder ben ik er achter gekomen dat er veel meer diepgang zit in die miss- en misterverkiezingen. Ik had er weinig ervaring mee en had er bepaalde ideeën over. Nu ik er meer over weet vind ik dat er veel meer talenten van je worden aangesproken dan alleen maar op de catwalk lopen en mooi zijn. Het gaat niet alleen om het fysieke aspect maar ook om je innerlijk.

Tegenbezoek?

“Reis naar de Markthal, een overdekt gebouw met moderne en hippe kraampjes. Je vindt er dingen die je nergens anders tegenkomt, zoals graan gedrenkt in vloeibaar stikstof. Men noemt het Dragon Breath. Als je het eet komt er letterlijk rook uit je neus. Supergaaf en lekker!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden