HSP is blij dat gemeente zelf woningen gaat bouwen


<p>Peter Bos die eerder al ten strijde trok tegen de verkamering van woningen in Haagse wijk, is blij dat de gemeente zelf woningen gaat bouwen.</p>

Peter Bos die eerder al ten strijde trok tegen de verkamering van woningen in Haagse wijk, is blij dat de gemeente zelf woningen gaat bouwen.

(Foto: Peter van Zetten)

HSP is blij dat gemeente zelf woningen gaat bouwen

Een motie die de gemeente oproept om zelf woningen te gaan bouwen en één om bewoners te helpen bij het oprichten van buurtcorperaties. HSP-raadslid Peter Bos is blij dat beide begin oktober door de raad zijn aangenomen.

Den Haag - Raadslid Peter Bos van de Haagse Stadspartij noemt het aannemen van de motie waarin de gemeente wordt opgeroepen om zelf woningen te gaan bouwen een enorme doorbraak. "Waarom zou de gemeente niet, net als we voor bijvoorbeeld statushouders hebben gedaan, zelf woningen bouwen. Zeker nu de gemeente heel goedkoop geld kan lenen.” Verder nam de raad een HSP-motie aan om bewoners te steunen bij het oprichten van eigen buurtcorporaties, zodat zij zelf vrijkomende panden kunnen opkopen, opknappen en verhuren. Het idee is dat de gemeente organisatorisch en financieel steunt, maar ook bewoners uitdaagt om met eigen ideeën te komen. Bos heeft ook kritiek op de aangepaste woonagenda. Zo vindt hij de grens van 310.000 euro voor betaalbare koopwoningen veel te hoog. Een motie om de grens te verlagen naar twee ton werd niet aangenomen. Ook is HSP verbolgen over het telkens sneuvelen van afspraken over de bouw van betaalbare sociale huurwoningen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden