Scene uit een kindervoorstelling van Kooman's Poppentheater
Scene uit een kindervoorstelling van Kooman's Poppentheater (Foto: Lambert de Jong)

Oudste poppentheater van Nederland bestaat 60 jaar

Kooman’s Poppentheater in Den Haag viert het 60-jarig bestaan van 19 t/m 23 oktober 2020. Kooman’s is het oudste vaste poppentheater van Nederland. Ter gelegenheid van het jubileum is het theater in de Frankenstraat uitgebreid met een workshop- en vergaderruimte met een permanente expositie van 100 theaterpoppen.

In de jubileumweek wordt de extra theaterruimte feestelijk geopend en spelen de poppenspelers twee keer per dag een coronaproof kindervoorstelling in het theater. Vanaf november zal de workshopruimte boven het theater in gebruik worden genomen met cursussen poppenspel voor kinderen en volwassenen. Vanaf dan is ook de bijzondere vergaderlocatie te huur, ook in combinatie met een voorstelling voor volwassenen. In aanloop naar dit jubileum is een deel van het beeldarchief van het theater gepubliceerd op de website. 

Het theater werd opgericht door poppenspeler en musicus Frank Kooman (1929-2011). Hij speelde al sinds 1947 voorstellingen, maar opende zijn eigen theater in 1960. Sinds de oprichting worden onafgebroken, twee keer per week, openbare voorstellingen voor kinderen gespeeld. Vanaf 1995 is zijn zoon Arjan Kooman (1967) vaste bespeler van het theater. Kooman’s Poppentheater speelt zowel voor kinderen als voor volwassenen, ook als reizend gezelschap.

De uitbreiding van de theaterruimte kwam tot stand dankzij: Gemeente Den Haag, M.A.O.C. Van Bylandt Stichting, Stichting Vrienden van Kooman’s Poppentheater, Prins Bernard Cultuurfonds Zuid-Holland.

Jubileumweek 19 t/m 23 oktober 2020
Voorstellingen 5+ dagelijks om 14:00 en om 15:45 uur Reserveren via de website: www.koomanspoppentheater.nl

Steun het theater in Coronatijd! Word Vriend of doneer aan de Stichting Vrienden van Kooman’s Poppentheater via: www.koomanspoppentheater.nl/stichting.htm

Kooman’s Poppentheater
Frankenstraat 66
2582 SM DEN HAAG
T: 070-3559305
www.koomanspoppentheater.nl
info@koomanspoppentheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden