<p>Kinderen maakten schilderijen voor de expositie Hondjes in Muzee.&nbsp;</p>

Kinderen maakten schilderijen voor de expositie Hondjes in Muzee. 

(Foto: Arnaud Roelofsz)

Wat is er te doen in Den Haag?

Hondjes
in Muzee

Den Haag - Sinds kort is in Muzee de tentoonstelling Scheveningen (op z'n) Hondjes te bezichtigen. Muzee werkte voor de tentoonstelling samen met kunstenaar Eline Janssens, fotograaf Emi Barendse en fotograaf Giedo van der Zwan. Buurtbewoners gaven Muzee hun hondenbeeldjes in bruikleen. Onder begeleiding van kunstenares Lotte van Lieshout maakten vier kinderen schilderijen van hondjes. Ook deze doeken maken deel uit van de hele tentoonstelling Scheveningen (op z’n) Hondjes die is te zien tot 3 januari 2021.

Just Peace Stadstour

Den Haag - Tijdens het Just Peace Festival organiseert Humanity House een bijzondere stadstour door Den Haag. Deze vindt plaats op zaterdag 26 september. Tijdens deze tour worden drie persoonlijke stadsverhalen verteld. De tours beginnen om 14.00 en 16.00 uur vanuit het Humanity House aan de Prinsegracht 8. Samen met een gids vertrek je naar de eerste plek. Op elke plek krijg je een persoonlijk verhaal te horen en is er ruimte om in gesprek te gaan met de verhalenverteller.

Voetbalscholen en -kampen

Den Haag - ADO Den Haag organiseert naast voetbalscholen ook een voetbal-, keeperskamp. Vanaf vrijdag 2 oktober en zondag 4 oktober vinden de jaarlijkse ADO Den Haag Voetbalscholen weer plaats op respectievelijk de sportcomplexen van Forum Sport in Voorburg en het ADO Den Haag Jeugdcomplex De Aftrap in Den Haag. De trainingen gedurende tien weken zijn voor jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar. In de komende herfstvakantie zijn er twee driedaagse ADO Den Haag Voetbalkampen. Dit keer bij RKDEO in Nootdorp en op het ADO Den Haag Jeugdcomplex De Aftrap in Den Haag. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.adodenhaag.nl/voetbalschool en www.adodenhaag.nl/voetbalkampen

Kunstroute Hoogtij

Den Haag - De Haagse kunstroute Hoogtij vindt vrijdag 25 september plaats. Deelnemers kunnen gratis meer dan 20 kunstlocaties bezoeken. Door de maatregelingen tegen COVID19 is er beperkt toegang. Daarom heeft iedere deelnemer ook speciaal voor deze avond een filmpje gemaakt. Deze is te bekijken op www.hoogtij.net. Online is er een talkshow waarbij Marie-Jeanne de Rooij in geprek gaat met Janice McNab, kunstenaar & hoofd Artistic Research KABK. Kijk voor het volledige programma op www.hoogtij.net.

Badmintonclub zoekt leden

Den Haag - Badmintonclub 't Zandje is een badmintonclub voor 55-plussers. De recreanten, beginnende en meer gevorderde spelers spelen iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in sporthal ‘t Zandje. Nieuwe leden zijn welkom. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een keer meespelen of langskomen om te kijken of kennis te maken. De kosten zijn €13,- per maand. Adres: Schimmelweg 202. Voor informatie: Jay van Veelen, Buurtsportcoach Laak, tel. 06 - 55421030, jay@buurtsportcoachdenhaag.nl of www.bctz.nl.

Expositie leden Kunstkring

Den Haag - Leden van de Haagse Kunstkring exposeren van 28 september tot en met 25 oktober met schilderijen. Met deze tentoonstelling wil de Haagse Kunstkring graag de rijkdom aan recente schilderkunstige uitingen in de schijnwerpers plaatsen. Dat kan gaan om een groot formaat schilderij, maar het kan ook een reeks werken zijn die gezamenlijk een groot werk vormen. Adres: Denneweg 64. De toegang is gratis. Verdere informatie is te vinden op de website www.haagsekunstkring.nl.

Pauzeconcerten hervat in kerk

Den Haag - Na enkele maanden van noodgedwongen stilte is het nieuwe seizoen pauzeconcerten in de Kloosterkerk weer van start gegaan! Vanaf de maand september klinkt er weer muziek in de Kloosterkerk, op iedere eerste en derde woensdag van de maand van 12.45 tot 13.15 uur. Ook dit seizoen staat er weer een gevarieerd programma klaar, met kamermuziek in alle soorten en maten, van oud tot modern. Het komende halfjaar treden voornamelijk Haagse ensembles op. De eerstvolgende concerten zijn op woensdag 7 oktober met masterstudenten van de cello-opleiding van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van celliste Lucia Swarts. Woensdag 21 oktober treedt het Estehaagse Ensemble op met een programma rondom Ludwig van Beethoven. De concerten zijn gratis toegankelijk, wel wordt een (digitale) gift gevraagd. Reserveren is verplicht, aan de deur of via de website www.kunstcentrum-kloosterkerk.nl.

Fashion Weekend

Den Haag - Den Haag staat van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september in het teken van mode tijdens The Hague Fashion Weekend. Er zijn dit weekend in de hofstad catwalkshows, tentoonstellingen en workshops. Kijk voor het volledige programma op thefashionweek.nl

Interview
over liefde

Den Haag - Schrijver en filosoof Jan Drost veegt op 28 september om 20.00 uur bij The Grey Space aan de Paviljoensgracht 20 alle romantische ideeën van tafel. Drost heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Aan de hand van vragen uit het publiek wordt Jan Drost 28 september geïnterviewd. Toegangsprijs, aanmelden en meer info op iederal.nl

Concert Robert Jan Stips

Den Haag - Robert Jan Stips, onder andere bekend van de Golden Earring en de Nits, geeft vrijdag 25 september een concert in het Zuiderparktheater. In zijn solo-programma 'RJSOLO' speelt Stips zijn hits. Ook vertelt hij over wat hij in de achterliggende 50 jaar als beroepsmuzikant heeft gemaakt. Daarnaast laat hij ook recenter werk horen. Aanvang om 20.00 uur. Tickets via zuiderparktheater.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden