<p>De eerste sleutel van De Schoone Ley werd door Ren&eacute; Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade (rechts ) uitgereikt aan Tilly de Jongh. &nbsp;</p>

De eerste sleutel van De Schoone Ley werd door René Lemson, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Arcade (rechts ) uitgereikt aan Tilly de Jongh.  

(Foto: Gerard-Jan Vlekke)

Eerste appartementen bij Haga Leyenburg opgeleverd

De eerste sleutel van één van de 178 sociale huurappartementen in De Schoone Ley bij Haga Leyenburg is vandaag uitgereikt. De gelukkige is Tilly de Jongh uit Rijswijk. .

Den Haag - De Schoone Ley ligt op de hoek van de Escamplaan en de Leyweg, de plek waar ooit de zusterflat van ziekenhuis Leyenburg stond. In totaal komen er ongeveer 610 woningen en appartementen, bedrijfsruimten, een grote overdekte parkeergarage en een daktuin. Er zijn vier deelgebieden. De 178 sociale huurappartementen van woningcorporatie Arcade liggen in deelgebied Haagsche Kwartier (130 sociale huurappartementen en in deelgebied Haagsche Hof (48 sociale huurappartementen). Naar verwachting zijn in het eerste kwartaal alle appartementen opgeleverd.

Tilly de Jongh (60 jaar) uit Rijswijk is blij met naar appartement. “Ik woon op dit moment in een koopappartement zonder lift en met het oog op mijn ‘oude dag’ is dat niet handig. Ik wilde graag verhuizen naar nieuwbouw. Ik stond bijna negen jaar ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. Toen ik dit project voorbij zag komen werd ik gelijk enthousiast. Ook gezien de centrale ligging en het openbaar vervoer voor de deur. Ik stap zo op lijn 4 naar mijn werk in het MCH Westeinde.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden