Foto: Robert Bos

Haagse ijshockeyer Stef Overweg terug naar Amsterdam Tigers

Verdediger Stef Overweg van Hijs Hokij vervolgt zijn carrière bij de Amsterdam Tigers. In april verlengde Overweg nog zijn contract bij Cairox Hijs Hokij. Maar door zijn nieuwe baan is niet de combineren met ijshockeyen op het hoogste niveau. 

Den Haag - De 26-jarige Overweg kwam vorig jaar over van de Amsterdam Tigers. “Ik heb een nieuwe job bij Financial lease. Daar moet ik af en toe ook op zaterdagen werken. Dat is op dit niveau een echte no-go’’, legt Overweg uit. ‘’Daarnaast met de onzekerheid die er is over de BeNe League, wil ik toch graag hockeyen. Amsterdam wil mij graag terug hebben met een belangerijke rol. Daarom heb ik besloten om deze overstap te maken.’’

Overweg kijkt leerzaam terug op het afgelopen seizoen: ‘’Ik heb een heel leerzaam jaar gehad. Veel hardwerkende jongens om me heen, waardoor je er altijd vol voor moet gaan. Het was een andere speelstijl dan ik gewend was moest daarom in het begin wat zoeken. Maar met het vertrouwen wat ik kreeg bleef ik groeien. Al met al heb ik veel geleerd van de coach en van de andere spelers. Dat had ik echt niet willen missen.’’

Verder geeft de verdediger aan het naar zijn zin te hebben gehad in Den Haag: ‘’Ik heb erg genoten van het spelen in De Uithof. Niet alleen van het team en mijn eigen vooruitgang, maar de toeschouwers die jullie hebben maken de Uithof zo mooi. Van kinderen die met je op de foto willen, tot de toeschouwers die er elke wedstrijd bij zijn. Het mooiste blijft presteren in een overvolle Uithof. Iedereen bedankt voor deze mooie ervaring!’’, sluit Overweg af.

Cairox Hijs Hokij nam Overweg in de zomer van 2019 over van de Amsterdam Tijgers. Sindsdien speelde de verdediger meer dan 30 wedstrijden in het rood/blauwe shirt. Hij maakte afgelopen seizoen maar liefst 2 doelpunten en gaf 9 assists.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden