<p>Hoe klinkt het Panorama van Scheveningen? Wat is het geluid van 360 graden optische illusie? Muzikanten zijn aan zet. (Foto: Bob Strik)</p>

Hoe klinkt het Panorama van Scheveningen? Wat is het geluid van 360 graden optische illusie? Muzikanten zijn aan zet. (Foto: Bob Strik)

(Foto: Bob Strik)

Hoe klinkt Panorama Mesdag? Museum daagt musici uit!

Hoe klinkt een Van Gogh? Of een Mesdag? De landelijke muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit een nummer te maken geïnspireerd op een kunstwerk uit de collectie van topmusea. Museum Mesdag doet ook mee.

Den Haag - Uit de collectie van Museum Panorama Mesdag zijn voor de vijfde editie van Art Rocks vijf werken geselecteerd, waaronder Panorama van Scheveningen. Hoe klinkt het? Wat is het geluid van 360 graden optische illusie? Het museum daagt muzikanten uit een soundtrack, soundscape of nummer te componeren geïnspireerd op dit bekende kunstwerk of vier andere schilderijen uit de collectie. Samen met 15 topmusea participeert Museum Panorama Mesdag in de landelijke muziekcompetitie. Muzikanten, bands, hiphoppers en solisten kunnen hun favoriete kunstwerk vertalen naar een muzikale beleving. Zij kunnen tot 1 november hun track inzenden. De vakjury selecteert vervolgens 98 acts die tijdens de 14 museumrondes live op zaal bij het kunstwerk worden uitgevoerd in één van de 15 deelnemende musea. De beste acht strijden maart volgend jaar in Paradiso tijdens de finale om de beste soundtrack bij een kunstwerk. De winnaar maakt kans op een live optreden in Paradiso en duizend euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden