Een eeuw begraven op St. Barbara in de Binckhorst


<p>Sinds 1920 worden er mensen begraven op St. Barbara in de Binckhorst.</p>

Sinds 1920 worden er mensen begraven op St. Barbara in de Binckhorst.

(Foto: )

Een eeuw begraven op St. Barbara in de Binckhorst

Begraafplaats St. Barbara, een oase van rust in de Binckhorst, bestaat honderd jaar. Het lustrum gaat komend jaar niet ongemerkt voorbij!

Den Haag - Honderd jaar geleden zegende Monseigneur Wijtenburg, de toenmalige deken van Den Haag, op 14 september 1920 de begraafplaats. Een eeuw later hijst een klein gezelschap twee lustrumvlaggen. Daarmee wordt het startsein gegeven voor een bijzonder lustrumjaar waarin de bouw van een brug in de Zuiderkroonstraat gepland staat. Deze brug zorgt voor een extra verbinding met de buurt. Ook wordt een nieuwe werkplaats gerealiseerd en maakt men in 2021 een begin met de bouw van een nieuw crematorium.        
Volgend jaar sluit Stichting R.K. Begraafplaatsen waarvan St. Barbara een onderdeel is, het lustrumjaar op zondag 5 september af met een Hoogmis. De Bisschop van Rotterdam draagt deze eucharistieviering voor in de katholieke Kuyperskerk, de Jacobus de Meerdere. De bijeenkomst wordt opgedragen aan hen die gestorven zijn door het coronavirus. Op Begraafplaats St. Petrus Banden aan de Kerkhoflaan 10, ook onderdeel van stichting R.K. Begraafplaatsen, zal gedurende het lustrumjaar de koepel van de kapel dagelijks tussen 21.00 tot 22.00 uur verlicht zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden