ADO Den Haag huurt David Philipp van Werder Bremen


Foto: ADO Den Haag

ADO Den Haag huurt David Philipp van Werder Bremen

ADO Den Haag huurt aanvaller David Philipp van Werder Bremen. Philipp kan als aanvallende middenvelder en als vleugelaanvaller uit de voeten. 

Den Haag - De 20-jarige Duitser wordt voor twee seizoenen gehuurd van de Bundesliga-club, met een optie tot koop. Werder Bremen heeft bij deze constructie wel het recht om hem terug te kopen.

De carrière van Philipp zag het levenslicht bij HEBC, een club uit zijn geboorteplaats Hamburg. Op 14- jarige leeftijd werd de snelle buitenspeler opgepikt door Werder Bremen. Daar viel hij al snel op, onder meer dankzij zijn hoge doelpuntenmoyenne. Dat zorgde ervoor dat Philipp voor meerdere jeugdteams van Duitsland mocht uitkomen. Tijdens zijn debuut voor Duitsland Onder 18 scoorde hij zelfs twee keer. Vorig seizoen was Philipp goed voor zeven goals en vier assists voor Werder Bremen II in de Regionalliga Nord.

Win-win

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “Wij zijn als club zeer opgetogen dat we één van de meest talentvolle spelers van een club als Werder verder mogen ontwikkelen. Het is voor beide clubs een win-winsituatie. David is jong, talentvol en ambitieus. Hij is een aanvallende speler met scorend vermogen, die op meerdere posities uit de voeten kan.”

Philipp is reeds medisch goedgekeurd en verschijnt maandag voor het eerst op het trainingsveld. “Ik wil me in Den Haag vooral onderscheiden met mijn doelgerichtheid en mijn traptechniek.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden