<p>De Haagse broer en zus, Siem en Wiep, ontvingen uit handen van de Libanese ambassadeur als dank de Libanese ceder, het nationale symbool van Libanon.&nbsp;</p>

De Haagse broer en zus, Siem en Wiep, ontvingen uit handen van de Libanese ambassadeur als dank de Libanese ceder, het nationale symbool van Libanon. 

(Foto: privéfoto)

Libanese ambassadeur bedankt Siem en Wiep voor hun steun

Lang hoefde Siem uit de Vruchtenbuurt niet na te denken toen hij de verwoestende explosie in Beiroet zag. Hij besloot samen met zus Wiep geld in te zamelen voor de slachtoffers. De Libanese ambassadeur in Nederland was geroerd door deze actie en nodigde broer en zus uit op de ambassade in Den Haag.

Den Haag - Siem (10) en zus Wiep (8) zaten op een Franse camping toen ze via een appje van hun oom de heftige beelden van de explosie in de haven van Beiroet zagen. Hun oom is Libanees maar woont in Nederland. “Een goede vriend van hem kwam om het leven en andere vrienden raakten gewond”, vertelt Siem. Siem besloot geld in te zamelen voor Giro 555 voor de slachtoffers in de Libanese stad. Met een oude mayonaise emmer ging hij langs bij mede-kampeerders om geld op te halen, zijn zus maakte armbandjes om te verkopen en ze hielden een muziek- en kinderbingo. Dat leverde 575 euro. Broer en zus werden bovendien uitgenodigd op de ambassade van Libanon. Samen met hun Libanese oom Wassim Beaineh werden ze door ambassadeur Abdel Sattar Issa ontvangen. Uit zijn handen ontvingen ze als dank de Libanese ceder, het nationale symbool van Libanon.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden