Foto:Pixabay

Veel besmettingen in horecagelegenheden in Haaglanden

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus in de regio Haaglanden blijft oplopen. Veel van deze besmettingen vindt plaats in horecagelegenheden. Afgelopen week zijn daarom in Den Haag meerdere horecagelegenheden gesloten.

Den Haag - Sinds eind maart gelden er in Nederland aangescherpte richtlijnen voor de beheersing van het coronavirus. Eén daarvan is de anderhalve meter afstand regel. “In sommige restaurants en cafés zitten mensen dichter bij elkaar dan voorheen”, constateert Jan van Zanen, voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden en burgemeester van Den Haag. “Mensen hebben de behoefte om samen te komen. Dat is begrijpelijk en dat kan ook, maar alleen volgens de regels. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat er in de toekomst geen extra maatregelen nodig zijn.”

Sluiting

Alle ondernemingen en organisaties, en dus ook horecagelegenheden, zijn er zelf voor verantwoordelijk dat hun klanten en bezoekers de benodigde afstand kunnen houden. Als klanten of ondernemers doelbewust de regels overtreden, kan de locatie worden gesloten, zoals afgelopen week dus al meerdere keren gebeurde. Dat geldt ook voor horecagelegenheden die een coronabrandhaard blijken te zijn.

Waarschuwing

Van Zanen waarschuwt: “Hoewel het coronavirus aan de oppervlakte minder zichtbaar is, is het nog altijd actief. Met de herfst op komst, gaan mensen vaker binnen zitten in plaats van op een terras. Ook binnen blijft het van cruciaal belang anderhalve meter afstand te houden.”

Testen

Net als in de rest van het land is de druk op de testcapaciteit in de regio Haaglanden hoog. Het is belangrijk dat mensen zich alleen laten testen als ze klachten hebben. Het valt op dat ook veel mensen zich laten testen die geen klachten hebben, wat onnodig de druk op de testcapaciteit verhoogt. Een bezoek aan de teststraat is alleen zinvol als een persoon klachten heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden