Foto: Martijn Beekman

Bijzondere start verbouwing bibliotheek Bouwlust

Goed nieuws voor de bewoners van de wijk Bouwlust! Maandagmiddag gaf Robert van Asten, wethouder Bibliotheken met een flinke klap, het startsein voor de verbouwing van de nieuwe bibliotheek. 

Den Haag - De komst van de nieuwe bibliotheekvestiging in Bouwlust is voor een belangrijk te deel te danken aan wijkbewoner Kristen de Winter. Zij begon een succesvolle handtekeningenactie voor een bibliotheek in haar buurt omdat ze er niet alleen voor zichzelf, maar ook voor kinderen en jongeren in Bouwlust een grote meerwaarde in ziet. 

Robert van Asten: “Mooi om te zien hoe bewoners zelf hebben laten zien hoe belangrijk de bibliotheek is als spil van hun wijk. Complimenten voor hun inzet en vasthoudendheid. De bibliotheek in Bouwlust wordt een prachtige plek waar iedereen welkom is, van jong tot oud, om te lezen, te leren en om anderen te ontmoeten. Ik kijk enorm uit naar het eindresultaat.”

Bibliotheek Den Haag hoopt volgend jaar de opening van de splinternieuwe bibliotheek met meer aanwezigen dan vandaag aanwezig waren te kunnen vieren, als de situatie rond het coronavirus het tegen die tijd toelaat. Om iedereen zo veel mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de verbouwing, is deze vanaf nu te volgen via deFacebookpagina van bibliotheek Bouwlust.

Een plek voor de wijk, samen met de wijk
Door initiatief vanuit de wijk komt de nieuwe bibliotheek in Bouwlust er. Reden te meer om het ook echt een plek voor de wijk te maken, samen met de wijkbewoners. Jong en oud kunnen er na de opening terecht, zowel voor het lenen van boeken, als om elkaar te ontmoeten en voor persoonlijke ontwikkeling. Iedereen is welkom om in de collectie te duiken, op de computer te werken of een activiteit bij te wonen en cursussen te volgen. De centrale ontmoetingsruimte van het gebouw nodigt bezoekers uit om gezellig met elkaar in gesprek te gaan en een krantje of tijdschrift te lezen met een kop koffie of thee.

De bibliotheek en Stichting Mooi Welzijn bundelen hun krachten in een nauwe samenwerking, om zo een dienstverlening te bieden die helemaal aansluit bij wat er in de wijk leeft en waar behoefte aan is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden