Start werkzaamheden laatste stuk route tramlijn1


DEN HAAG - Om Den Haag aantrekkelijk en bereikbaar te houden investeert de gemeente in beter, toegankelijk en snellere tramverbindingen. Op den duur zullen alle rode trams vervangen worden door de moderne, lagevloerse trams. Om het centrum en het strand bereikbaar te houden voor de groeiende stroom reizigers, wordt de langste route van Den Haag - tramlijn 1 - ook geschikt gemaakt voor de nieuwe trams. Maandag 31 augustus starten de werkzaamheden in de Alexanderstraat en in Scheveningen vanaf de Prins Willemstraat tot en met de Gevers Deynootweg.

Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit: “Door te investeren in beter toegankelijk en snel openbaar vervoer, houden we Den Haag aantrekkelijk, leefbaar en bereikbaar. Den Haag wordt steeds drukker en voor korte afstanden pakken veel te veel mensen nu nog de auto. Dat terwijl het OV of de fiets een goed alternatief is. Met de komst van de nieuwe lage vloertrams wordt de stad en het strand niet alleen goed bereikbaar voor mensen met een rollator, rolstoel, of een buggy, maar ook sneller en veiliger.”

Nieuwe trams
De nieuwe voertuigen zijn comfortabeler, kunnen meer reizigers vervoeren en zijn beter toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit is niet alleen gewenst maar ook verplicht. Langs de route komen nieuwe halteperrons die voldoen aan de toegankelijkheidseisen zodat iedereen zelfstandig met de tram kan reizen. De nieuwe haltes krijgen moderne digitale borden met vertrektijden en nieuwe wachtruimtes.

Werkzaamheden
Een deel van het spoor is al vernieuwd zoals op de Scheveningseweg en in het centrum tussen Centraal Station en de Kneuterdijk. Nu is het laatste deel van de route aan de beurt. Om de overlast te beperken en kosten te besparen worden deze werkzaamheden gezamenlijk en integraal opgepakt en uitgevoerd. De gemeente probeert zoveel mogelijk werkzaamheden tegelijk uit te voeren, zodat de straat maar 1 keer open hoeft. Zo wordt ook de Willemsparkbrug vernieuwd, kabels en leidingen vervangen en wordt er gewerkt aan het riool.

Tijdens de werkzaamheden rijdt tramlijn 1 niet tussen halte Kneuterdijk en Scheveningen Noord. HTM zet vervangend vervoer in. Verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden in Scheveningen duren tot juli 2021.

Kijk voor meer informatie op denhaag.nl/lijn1.


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden