• Alles
 • (52)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Expositie-Lezing-Rondleiding
 • (3)
  Muziek

We zien wel waar het schip strandt

woensdag 25 november 12:00 t/m zondag 20 december 17:00 uur

Foto:

Van 25 november t/m 20 december is in de benedenzalen van de Haagse Kunstkring de tentoonstelling ‘We zien wel waar het schip strandt’ te zien. Beeldend kunstenaars, vormgevers en schrijvers laten strips en andere beeldverhalen zien: Robert Broekhuis; AJ Dekking; Coccie van Duijn; Ellen Fernhout; Ger Groothedde; Niek Groothedde; Wim den Hertog; Hans la Hey; Bart Jan Hooijkaas; Marianne Kaars Sijpesteijn; Stéphanie Knage; Henk Kranenburg; Anita Poolman; Ella van Schaik; Tom Schenk; Alex Verduyn den Boer; Tineke Vulto; Andrzej Wawrzyniak; en Henk van der Winden.

Ruim een jaar geleden begon een handjevol kunstenaars in de Haagse Kunstkring met de zogeheten Strip Hangouts, onregelmatige en ongeorganiseerde bijeenkomsten rondom de negende kunst ofwel de kunst van strips, cartoons en andere beeldverhalen. Zij waren daartoe geïnspireerd door Nederlandse en Belgische initiatieven als Het Stripfeest in Bozart in 2017, het platform De 9e Kunst en het initiatief voor het ‘Museum of Comic Art’ (MoCA) in Noordwijk. In de chaos van deze Hangouts ontstonden voorzichtige initiatieven op dit voor velen nieuwe terrein.

Eind 2019 maakten de deelnemers een tentoonstelling waarbij de Bovenzaal van de Haagse Kunstkring tot de nok vol beeldverhalen hing. In 2020 joeg de corona de kunstenaars terug in hun ateliers en schrijfkamertjes. Maar strips, cartoons en beeldverhalen zijn goed bestand tegen de corona. In mei brachten de hangout-strippers via de mail een nulnummer uit van een simpel pdf-blaadje genaamd 'Strippen in quarantaine'. Het leverde meteen honderd (gratis) abonnees voor eventuele volgende nummers op. In september volgde het officiële Eerste Nummer ontworpen door Jet Crielaard met de naam 'Niemand zit hierop te wachten'.

En zo zigzaggen we 2020 een beetje door. We zien wel waar het schip strandt. In de loop van december komt het tweede nummer van het Stripblad uit.

Het Strippenteam bestaat uit AJ Dekking, Ellen Fernhout en Hans la Hey.


deel deze activiteit

Locatie

Haagse Kunstkring
Centrum
Denneweg 64Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden