• Alles
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (52)
  Sport
 • (4)
  Theater
 • (1)
  Religie
 • (1)
  Expositie-Lezing-Rondleiding
 • (4)
  Muziek

Haagse componisten presenteren nieuw werk

zondag 22 november 15:00 uur

Foto: Piet Gispen

De Haagse componisten Alfian Emir Adytia, Albert Brussee, Rixt van der Kooij, Marie Anne de Rooij en Peter Visser laten nieuw werk horen. Het concert begint om 15.00 uur.

De afdeling Muziek van de Haagse Kunstkring telt een aantal uitvoerende musici die ook zelf muziek schrijven. Graag wijden wij daarom een speciaal concert aan deze componisten uit eigen Kring. Sommigen hebben al laten weten dat ze werk spelen dat nog niet eerder in het openbaar te horen was. Een extra uitdaging om te komen luisteren.

Alfian Emir Adytia speelt twee stukken voor cello solo. Rixt van der Kooij heeft twaalf liederen geschreven op rouwadvertenties. Ze worden uitgevoerd door haarzelf aan de piano en mezzosopraan Franciska Dukel zingt.

Peter Visser heeft onder het pseudoniem Pierre Bélier (1803-1889) een "Suite de Danses" gecomponeerd. Deze is te horen met Christine Visser-Wanrooij, viool en Peter Visser zelf aan de piano. Marie Anne de Rooij zingt een aantal gedichten waar zij een eenvoudige melodie voor heeft gemaakt, waaronder “In ‘t groene bos” van Jacob Winkler Prins.

Albert Brussee speelt aan de piano drie volksliedbewerkingen: een improvisatie over Peruaanse volksmelodieën; een Roemeense melodie en ‘Armenia’, een suite van Armeense volksmuziek.

Toegang: vrijwillige bijdrage. Reserveren noodzakelijk: tel. 070-3647585 tijdens openingsuren van de galerie (woensdag-vrijdag 12-17 uur; zaterdag-zondag 13-17 uur)

Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Den Haag, tel. (070) 364 75 85 www.haagsekunstkring.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Haagse Kunstkring
Centrum
Denneweg 64Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden