• Alles
 • (6)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Bijeenkomst
 • (52)
  Sport
 • (8)
  Theater
 • (10)
  Muziek

Tour de Fork-Noordzeevis (Make a Change)

dinsdag 20 oktober 18:00 uur

Waterproef

Pieterman, scheermessen, een makreel zoals je hem nog nooit proefde – De Noordzeevis route is een ode aan het ongeziene schoon van onze eigen nautische achtertuin.

Pak de fiets en toer langs 3 gerenommeerde duurzame (vis)restaurants in Scheveningen. Niet om exotische, vaak ernstig overbeviste vissoorten te eten, maar juist om te proeven hoe zalig de minder belichte sterren der zee zijn. Wat de 3 restaurants verbindt is hun grote passie voor de smaak van het lokale en hun uitstekende reputatie. Bij elk restaurant genieten we van een gang en een bijpassende wijn (of bier of non-alcoholisch drankje), waarbij de eigenaar het mooie verhaal achter de zaak en het gerecht vertelt.

Op 1 avond 3 geweldige Haagse (vis)restaurants bezoeken: deze Tour de Fork is je kans. We gaan genieten van het allerbeste dat onze eigen Noordzee te bieden heeft, gecombineerd met heerlijke wijnen. We eindigen in het Westbroekpark bij Greens, waar we de laatste gang afsluiten met live muziek.

Het aantal plaatsen voor deze eenmalige tour is zeer beperkt. Wie houdt er net zo veel van vis als jij en mag mee?

Tour de Fork in het kort

- 3 Duurzame, Haagse toprestaurants ontdekken & ontmoeting met de restaurateur

- Genieten van 3 bijzondere visgerechten die samen voor een volledige maaltijd zorgen

- 3 bijpassende drankjes (extra bestellen kan op eigen rekening). Je kunt kiezen uit wijn, bier of non-alcoholisch

- Intiem live optreden op de laatste locatie

Meer over de restaurants

De Dagvisser houdt van eerlijke vis en van gerechten waar je zonder reserves induikt. Met je handen kreeft eten, oesters naar binnen slurpen, een dampende pan Zeeuwse mosselen, een perfect gebakken schol met een goed glas gekoelde witte wijn – daarvoor ga je naar De Dagvisser – ze wonnen er de Scheveningen award mee, een Gouden Spatel èn een Gouden Boei.

Waterproef is gevestigd in het voormalige gebouw van de visafslag. Ze oogsten er grote waardering met eigentijdse gerechten in een ontspannen sfeer. Bijzonder is ook hun 69 pagina’s tellende awardwinnende wijnkaart met een zeer uitgebreide selectie wijnen per glas, champagnes, bourgognes, bordeaux en natuurlijk biologische wijnen. En, niet vanzelfsprekend voor een visrestaurant: ook als vega(n) wordt er uitstekend voor je gezorgd bij Waterproef.

Greens in the Park, een prachtig staaltje moderne architectuur aan de rand van het Westbroekpark, is koploper als het gaat om duurzaamheid in Den Haag: zonnepanelen, speciale warmtewerende ramen, warmtepompen, maar ook een sociaal maatschappelijk project met een biologische moestuin en een restaurant. De moestuin wordt gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gerechten bij Greens dansen mee met de seizoenen en barsten van de smaak – alle groenten en kruiden uit de tuin vinden hun weg naar de menukaart.

dinsdag 20 oktober van 18:00 tot ±21:00

Tickets € 60 ex. servicekosten

Startlocaties (je ontvangt nader bericht over jouw startlocatie):

Restaurant Waterproef, Dr. Lelykade 25, Den Haag-Scheveningen

De Dagvisser, Dr.Lelykade 26, Den Haag-Scheveningen

Eindlocatie: Greens in the Park, Kapelweg 18 (ingang Westbroekpark), Den Haag

info en tickets:

www.makeachangefestival.nl


deel deze activiteit

Locatie

Den Haag
Scheveningen
Frankenslag 160
2582hx


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden